Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

14. 10. 2017. 07:58 >> 07:29
9

FRANOVIĆ OČEKUJE

Luka Bar glavni trgovački izlaz u regionu

Finansijska situacija u kompaniji Luka Bar se poboljšava zbog povećanog pretovara, novih poslova i ugovora, saopštio je njen izvršni direktor Zarija Franović i dodao da firma može preuzeti najznačajniju ulogu u regionu, zbog njene pozicije i saobraćajne.

„Iako poslovno finansijski rezultat Luke Bar, za prvih devet mjeseci ove godine, još nije završen, evidentno je da je povećan obim posla i da se finansijska situacija poboljšava zbog povećanog pretovara, novih poslova i ugovora“, kazao je Pobjedi Franović, koji je na funkciji izvršnog direktora od 31. jula ove godine.

On je rekao da očekuje još bolje poslovanje realizacijom razvojnih projekata koji su pripremljeni u prethodna dva mjeseca.

„Evidentan je rast pretovara i u odnosu na isti period prošle godine povećan je oko 70 odsto“, rekao je Franović.

On je dodao da Luka Bar u ovom trenutku izmiruje sve svoje obaveze iz poslovanja, naročito prema državi, a čak je, kako kaže, u pretplati po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV) i poreza i doprinosa na zarade zaposlenih.

„Od kada sam izvršni direktor posebna pažnja je posvećena i naplati potraživanja iz ranijeg perioda koja je znatno pojačana kao i likvidnosti poslovanja“, poručio je Franović.

Aktivnosti Luke Bar, su, kako navodi, u ovom trenutku usmjerene na povećanje pretovara i dovođenja novih roba sa novom strukturom, nastavak sanacije i rekonstrukcije postojećih kapaciteta, valorizaciju potencijala i imovine uz podršku i saglasnost resornog ministarstva i Vlade.

„Svakom poslovnom partneru Luka Bar ukazuje dužno poštovanje, međutim obimom usluga pretovara i iznosom fakturisane realizacije posebno se ističe firma Uniprom metali, a tu su još i Grimaldi euromed, Jugopetrol, PGS Montenegro, Nimont, Cemex Montenegro“, naveo je Franović.

On je rekao da je u ovom trenutku teško reći da li barska luka može postati jedan od glavnih trgovačkih izlaza koji povezuju Evropu, Afriku i Bliski istok.

„Sve što radimo i pripremamo ide u tom pravcu. Od nas zavisi do kojeg nivoa ćemo stići u odnosu na druge luke u regionu, ali najznačajnija uloga vjerujem da će ipak pripasti nama, kako zbog pozicije i infrastrukture tako i zbog unutrašnjih priprema i organizacije rada koja je podređena tom cilju“, tvrdi Franović.

On smatra da je putna i željeznička infrastruktura u ovom trenutku solidna. „Završetkom auto-puta u punom obimu i spajanjem sa autoputom u Srbiji luka dobija na značaju u ovom regionu“, ocijenio je Franović. On je dodao da predstavnici Luke Bar intenzivno rade na dobijanju novih klijenata.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније