Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

13. 10. 2017. 17:27 >> 16:59
3

MARKOVIĆ PORUČIO

Zdravstvene institucije da se ugledaju na KCCG

Zdrava nacija je osnov napretka, a Klinički centar slijedi to opredjeljenje Vlade, zbog čega je neophodno da se zdravstvene institucije ugledaju na KCCG, kako bismo na nivou cijele Crne Gore imali sveobuhvatnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kazao je premijer Duško Marković tokom obilaska te institucije.

"Današnji menadžment u KCCG se u uhvatio u koštac sa brojnim izazovima, slabostima i nedostacima i u veoma kratkom roku napravio impresivne rezultate. Obišao sam Dječju bolnicu. Posebno me raduju izvedeni radovi, opremljenost i nivo zdravstvene usluge u Dječjoj bolnici. Obišao sam takođe Očnu kliniku i neke druge klinike i uvjerio se u impresivni rezultat koji je menažment KCCG sa ljekarima i osobljem napravio u ovom kratkom periodu", naglasio je predsjednik Vlade.

Marković je istakao da je zadovoljan rezultatima koje je rukovodstvo Kliničkog centra ostvarilo u proteklih deset mjeseci, ocijenivši da je  građanima Crne Gore u vodećoj medicinskoj ustanovi u zemlji obezbijeđen kvalitetan medicinski tretman, kao i da je kvalitet zdravstvene zaštite jedan od prioriteta Vlade.

Rukovodstvo Kliničkog centra informisalo je predsjednika Vlade sa činjenicom da se medicinski kadar obnavlja zapošljavanjem mladih ljekara kojima je omogućeno usavršavanje u inostranstvu. Ocijenjeno je daje saradnja KCCG sa Fondom za zdravstveno osiguranje odlična i da zahvaljujući tome građani Crne Gore dobijaju znatno poboljšane zdravstvene usluge", kazali su iz Vlade.

Kroz budžet ćemo podržati modernizaciju KCCG

Marković je informisao rukovodstvo Kliničkog centra da će Vlada kroz budžet za narednu godinu snažno podržati nastavak modernizacije i unapređenje svih aspekata rada te zdravstvene ustanove.

"Vlada i ja lično slijedimo ovo što sam vidio i što će da se radi u budućnosti, posebno kada je u pitanju tehničko opremanje KCCG. Vlada će to i budžetom za 2018. snažno podržati, a istovremeno će inicirati preko Ministarstva zdravlja direktnije učešće i odgovorniji pristup da se razvojna vizija ove instutucije dovede do kraja", naglasio je premijer.

On je rekao da su značajna sredstva uložena u Klinički centar - nekoliko miliona eura je uložila Vlada, a blizu dva miliona je stiglo iz donatorske podrške.

"Na klinikama sam čuo ljude, pacijente koji izražavanju oduševljenje i zahvalnost za ono što im se pruža u KCCG. Smatraju to evropskim i svjetskim nivoom. Zbog toga zaista sve čestitke, svaka podrška. Izuzetno zadovoljan danas odlazim sa ove institucije sa još čvršćim uvjerenjenjem da ovaj tim treba podržati i da ovaj napor i ovu viziju treba slijediti sa nivoa Vlade", poručio je on.

Vratićemo povjerenje građana

Direktorka KCCG Zorica Kovačević je rekla će nastaviti i dalje da rade uz podršku premijera, Vlade i ljudi dobre volje, kao i da će uraditi sve što je neophodno da vrate povjerenje građana.

"Moja poruka je danas u prisustvu premijera da se ovdje radi veoma savjesno, odgovorno, da se radi kvalitetno, da o problemima sa kojima se suočavamo otvoreno govorimo, i rešavamo ih u hodu. Moja je poruka da građani Crne Gore treba da se ponose Kliničkim centrom i ljudima koji rade u Kliničkom centru", naglasila je ona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније