Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2013. 17:10 >> 18:00

BIJELO POLJE

Sinoć održan omaž Draganu Lajoviću

U organizaciji Opštine Bijelo Polje, i Ekonomskog fakulteta sinoć je u bjelopoljskom Centru za kulturu održan omaž prof. dr Draganu Lajoviću.

Tom prilikom, o Lajovićevom liku i djelu govorili su predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i VD dekana Ekonomskog fakulteta, Milivoje Radović.

„Prošla su skoro dva mjeseca od kada se naš dragi profesor preselio u milenijume svoga ćutanja, a riječi tada ostaju jedini most koji možemo napraviti, kako bi duša prijatelja dostojanstvenije promijenila svjetove. Nema riječi koje sadrže plemenitost, dobrotu, dostojanstvenost života, za ponos svom rodu i uzor budućim generacijama, koju bi mogli utkati u jedan takav most, a da ne bi pristala kao da su napisane za profesora. Svojom energijom profesor je uvijek stremio do nebesa svom poslu, posjedujući plemenitost i dobrotu, kojom je plijenio svakog ko je imao čast i priliku da ga upozna“, kazao  je predsjednik Žurić.
 
Vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta, je podsjetio prisutne na nesebičnost Dragana Lajovića kada je riječ o Bijelom Polju, kojem je za života davao značajnu pažnju, nastojeći da ubrza  razvoj cijelog sjevera.
 
Dragan Lajović, je poginuo 6. maja u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj. Bio je dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, a prije toga rukovodilac Studija menadžmenta u Bijelom Polju i predsjednik odbora direktora Investicionog fonda Crne Gore.

 

 
 
Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније