Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 10. 2017. 11:42   >>  11:12

URA ODGOVORILA MO

Umjesto dijaloga, obračun s nepodobnima

Slab materijalni položaj, partijsko kadriranje i discipinovanje nepodobnih ne može sakriti frazama o "neprestanom obrazovanju" i "odabiru najboljih", saopštili su iz Građanskog pokreta Ura, u odgovoru Ministarstvu odbrane Crne Gore.

 

Iz MO je juče saopšteno da "Građanski pokret Ura tumači pravna rješenja zakona kojem ne znaju ni naziv, i populističkim saopštenjem pokušavaju da politikantski izmanipulišu javnost tezama o navodnom lošem stanju u Vojsci Crne Gore".

"Ministarstvo odbrane je u svom reagovanju samo potvrdilo sve ono što smo saopšitili", saopštila je Ura.

Iz ove partije navode da se slab materijalni položaj, partijsko kadriranje i discipinovanje nepodobnih ne može sakriti frazama o "neprestanom obrazovanju" i "odabiru najboljih".

"Jeftinom propagandom i zamjenama teza, bezuspješno su pokušali da opovrgnu očigledne činjenice, o kojima ne govori samo URA već i dojučerašnji pripadnici Vojske Crne Gore. Nesporna je činjenica da u Vojsci postoji veliki broj obrazovanih profesionalaca, koju su, nažalost, često u sjenci partijski podobnih poslušnika. Ne manje zabrinjava činjenica o diskriminatorskom odnosu prema jednom od legitimnih sindikata u okviru Vojske. Ministarstvo odbrane umjesto dijaloga i kolegijalnosti na najbrutalniji način vrši obračun sa 'nepodobnim' pripadnicima VCG", navode u pokreta URA.

Stoga, kako kažu, i ne čudi što je Zakon o Vojsci donijet krišom, kada u Skupštini Crne Gore nije bilo nijednog poslanika koji bi ga kritikovao.

"Tužna je činjenica da je resorno ministarstvo svoju pravničku ‘kompetentnost’ dokazalo sudskim presudama koje su milionskim iznosima opteretile budžet tog ministarstva ali i sve poreske obaveznike", zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније