Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2013. 15:18 >> 15:17
1

MUGOŠA U KINI

Ne odustaje od hotela iza RTCG

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša učestvovao je danas na Forumu o privredi i investicijama, koji se u okviru velike Konferencije lokalnih lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, održao u kineskom megapolisu Čongćingu.

 

 

Iz PG Biroa je saopšteno da je Mugoša predstavio najvažnije investicione potencijale Podgorice i države, sa naglaskom na predstojeću izgradnju autoputa.

"Uvjeren sam u dalje snaženje naših odnosa, posebno imajući u vidu da naša Vlada sjutra donosi jednu od najvažnijih razvojnih odluka koja se odnosi na izgradnju autoputa kroz Crnu Goru. Po mojim saznanjima, postoji velika vjerovatnoća da taj složen posao, vrijedan najmanje 800 miliona eura, bude povjeren kineskoj kompaniji, što će biti najbolji izraz našeg povjerenja i podsticaj za jačanje odnosa NR Kine i Crne Gore", rekao je Mugoša.

Od projekata interesantnih za investitore, čija je realizacija planirana u Podgorici, Mugoša je, kako je saopšteno, izdvojio izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, hotel iza zgrade RTCG, Milenijum siti centar, stambeno-poslovni kompleks na prostoru bivše fabrike „Radoje Dakić”, kao i fudbalski stadion.

Mugoša se na marginama sastanka sreo sazamjenikom ministra inostranih poslova Song Taom, kome je u razgovoru saopštio da bi Skupština Glavnog grada na sjednici 11. jula trebalo da donese odluku o razmjeni zemljišta kako bi mogla da počne izgradnja Ambasade NR Kine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније