Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 11:08 >> 11:08
4

URA SAOPŠTILA

Ministar napravio privatnu vojsku

Prioritet Ministarstva odbrane, nakon prijema Crne Gore u NATO, umjesto jačanja sposobnosti i kapaciteta, je kreiranje privatne ministrove vojske, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

 

Ura je svim propadnicima VCG čestitala Dan Vojske, u nadi da će svaki naredni čekati u boljim okolnostima.

"Upravo nas ovaj datum opominje na dužnost da javnost upoznamo sa lošim stanjem koje trenutno vlada u našoj Vojsci, a o kome se malo govori i zna. Umjesto jačanja sposobnosti i kapaciteta Vojske Crne Gore nakon prijema u NATO prioritet Ministarstva odbrane postalo je kreiranje ministrove privatne vojske", ocijenili su su u Građanskom pokretu URA.

Iz ovog pokreta naglašavaju da je novim Zakonom o odbrani ministar na sebe prebacio ključne komponente upotrebe Vojske, pretvarajući je u lični mehanizam za upotrebu sile.

"Zakon je donešen bez konsultovanja stručne javnosti u polupraznoj sali nelegitimne Skupštine. Tim zakonom je kreiran pravni okvir za disciplinovanje neposlušnih oficira putem prijevremenog penzionisanja. Trenutno je u toku čišćenje Vojske od nepodobnih vojnika, pri čemu su u pitanju čak 22 službenika, bez obzira na činjenicu što su svojim službenim ocjenama pokazali uzoran profesionalizam. Istovremeno, politički podobnim oficirima se produžava radni angažman iako su odavno stekli uslove za penziju", navode iz poktreta URA

Oni kažu da je ovakav odnos prema VCG i njenim oficirima samo još jedna potvrda kako fukcioniše privatna i partijska država.

"URA je odlučna da pripadnicima Vojske Crne Gore obezbijedi dostojanstven život i profesionalni dignitet. Neophodno je uspostaviti sistem napredovanja i imenovanja koji će biti u skladu sa profesionalnim kvalitetima pripadnika VCG, bez obzira na partijsku ili drugu pripadnost. Samo takva Vojska će biti garant nacinalne bezbjednosti Crne Gore i ravnopravan partner u NATO savezu", zaključuju u pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније