Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 10. 2017. 10:37 >> 10:05

NACIONALNI PARKOVI CG

Obilježili Svjetski dan zaštite životinja

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) organizovali su edukativne radionice u NP Prokletije i NP Biogradska gora tokom kojih su učenici različitih razreda Osnovne škole "Džafer Nikočević" iz Gusinja imali su priliku da posjete ta dva nacionalna parka, upoznaju se sa njihovim prirodnim vrijednostima i saznaju o karakterističnim životinjskim vrstama.

U NP Prokletije organizovana je edukativna radionica u Centru za posjetioce u Gusinju za učenike starijih razreda koji su kroz prezentaciju saznali o faunističkim vrijednostima Prokletija.

"Nakon održane prezentacije, učenici su obišli vodopad Grlje, te po povratku u školu imali priliku da učestvuju u likovno-kreativnoj radionici na temu 'Životinjske vrste NP Prokletije'", saopšteno je iz NPCG.

Učenici mlađih razreda, kako su kazali, učestvovli su u edukativnoj radionici koja je u NP Biogradska gora održana po programu Kalendara aktivnosti "Saznajte u prirodi o prirodi, istoriji i kulturi".

"Obilaskom edukativne staze oko Biogradskog jezera, u pratnji edukatora i nadzornika parka, mladi posjetioci su imali priliku da nauče o prirodnim vrijednostima Biogradske prašume, njenom biljnom i životinjskom svijetu, sa posebnim akcentom na karakteristične životinje parka kao što su: srna, puh, vidra, sova, tetrijeb, medvjed, detlić, pastrmka i dr", navodi se u saopštenju.

Učenici su, kako se dodaje, posjetili Centar za posjetioce na Biogradskom jezeru gdje se nalaze preparirani eksponati životinja tog parka, a uručeni su im i edukativni listići "Obradujmo prirodu NP Biogradska Gora", sa zanimljivim tekstovima, pitanjima i zadacima koji se odnose na prirodne vrijednosti parka i njegovim biljnim i životinjskim vrstama.

IZ NPCG podsjećaju da se Svjetski dan zaštite životinja obilježava 4. oktobra širom svijeta u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju zaštite životinja i njihovih staništa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније