Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 07. 2013. 13:45 >> 13:47
6

PODRŠKA POZITIVNE

Abazović: Bićemo na Paradi ponosa

Pozitivna Crna Gora podržava organizovanje Povorke ponosa, kao borbu za poštovanje prava pripadnika LGBT populacije, ali smatra da aktuelni momenat nije dobar za njeno održavanje.

 

Nakon što su predstavnici NVO Kvir Montenegro najavili da će Povorka ponosa biti održana 27. oktobra u Podgorici, poslanik Pozitivne Dritan Abazović kazao je da će neko od predstavnika te stranke biti učesnik Povorke ukoliko organizatorima bude značilo prisustvo političkih partija. 

"Generalno posmatrajući, aktuelni momenat nije dobar za održavanje Povorke. Ova tema, koliko god bila značajna za pripadnike LGBT populacije je u ovom momentu u drugom planu i čini mi se da ovo nije najbolji momenat da se ta inicijativa pokrene", rekao je Abazović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, Pozitivna je i do sada proklamovala vrijednosti zaštite ljudskih prava i poštovanja Ustava.

"Naš Ustav, pored ustavnog, podrazumijeva i protivljenje svim vidovima diskriminacije. Sasvim je legitimno da neko i na taj način pokušava da ostvari svoja prava i da eventualnu ugroženost demonstritra i tim vidom protesta", rekao je Abazović. 

Ukoliko organizatori smatraju da jeste, kaže on, Pozitivna nema ništa protiv.

"Uz svo dužno poštovanje, s obzirom na to da je situacija u državi dosta složena, da je ekonomska kriza velika, da su se aktivirale garancije i da je Vlada pred totalnim krahom mislim da ovo nije najbolji momenat", ukazao je Abazović. 

Komentarišući navode izvjestioca Evropskog parlamenta za zapadni Balkan, Jelka Kacina, da je održavanje manifestacije značajna poruka koja može doprinijeti tome da se otvori poglavlje 23, Abazović je kazao da su evropski zvaničnici naklonjeni odbrani ljudskih prava.

"Evropski zvaničnici su naklonjeni odbrani ljudska prava, pa i prava na seksualnu orijentaciju", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније