Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2017. 19:17 >> 18:46

U KIC-U

Umjetnici prikupljaju novac za Nevenku

Sinoć je u KIC-u otvorena prodajna izložba "Filantropija modernih crnogorskih stvaralaca" kako bi se prikupio novac za nastavak liječenja 34-godišnje Podgoričanke, Nevenke Slomović koja boluje od cerebralne paralize, na klinici u Istanbulu.

"Da su humanost, saosjećajnost i solidarnost vrijednosti na koje ne smijemo zaboraviti, shvatili su oni koji su sinoć od 18 sati u izložbenom holu KIC-a bili na otvaranju izložbe", kazali su iz KIC-a.

Prodajna izložba organizovana je kako bi se prikupio novac za nastavak liječenja 34-godišnje Podgoričanke Nevenke Slomović koja boluje od cerebralne paralize, na klinici u Istanbulu.

"Otvarajući izložbu, direktorica KIC-a Snežana Burzan kazala je da se KIC uvijek priključi humanitarnim akcijama ili ih inicira. Ona je istakla odličan odziv crnogorskih slikara koji su ustupili oko 30 radova na prodaju", navodi se u saopštenju.

Aleksandar Radević, jedan od inicijatora izložbe, dodao je da kao društvo ne smijemo zaboraviti šta znači altruizam, izražavajući uvjerenje da će dopinos svih nas pomoći Nevenki da ode na nephodno liječenje i samostalno stane na noge.

Riječi zahvalnosti uputila je i Nevenka Slomović, koja je naglasila da je svaka pomoć, pa i najmanja, za nju itekako od značaja.

"U izložbenom holu KIC-a sjutra do 18 sati, svi zainteresovani mogu pogledati i kupiti djela renomiranih stvaralaca, među kojima su: Dado Đuranović, Marija Kapisoda, Edo Leši, Jelena Pavićević, Jelena Radulović, Goran Ćetković, Žarko Glavatović, Nada Milošević, Marija Vemić, Miro Šuković, Aleksandar Radević, Risto Radmilović, Marina Sredanović, Suzana Pajović, i dr", navodi se u saopštenju.

Onima koji žele da pomognu na raspolaganju je žiro račun 5200320000060706705 kod Hipotekarne banke, na ime Nevenka Slomović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније