Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

04. 10. 2017. 14:28 >> 21:05
8

VUJANOVIĆ SAOPŠTIO

Uvažavam rektorku, razumijem Vladu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da uvažava visoka dostignuća bivše rektorke Radmile Vojvodić, navodeći kako bi ga radovalo da se unutar naše javnosti upućuju poruke koje idu u pravcu mirnog odnosa i rješavanja problema na Univerzitetu Crne Gore.

 

Govoreći o smjeni rektorke, Vujanović je rekao kako nije želio bilo kakav sukob između Vlade i Univerziteta.

"Ako ste predsjednik države koja ima uspješnu Vladu, a ja našu Vladu smatram uspješnom i ako imate državni Univerzitet čiji je menadžment izvršio značajne reforme i unaprijedio poziciju našeg Univerziteta, onda naravno da iz sve snage želite da se ne dogodi nikakav nesporazum na relaciji Vlade i Univerziteta. Vi znate da je naša Vlada donijela odluku da Visoka medicinska škola nastavi sa svojim sjedištem u Beranama i ja tu odluku potpuno razumijem i podržavam", kazao je Vujanović na konferenciji za novinare nakon sastanka s mađarskim predsjednikom Janošom Aderom. 

Predsjednik je ocijenio da u politic razvoja sjevera, Visoku školu treba sačuvati u Beranama i omogućiti da ona nastavi da funkcioniše u smislu opšteg interesa stanovništva Berana i sjevera.

"Ne samo iz razloga koje je saopštila Vlada, nego koje imam i u komunikaciji sa ljudima iz Berana, i koju sam informaciju veoma detaljno dobio u vremenu posjete Beranama".

Vujanović je kazao i kako mu je žao što se lakše, brže i sa više razumijevanja to pitanje nije riješilo.

"Veoma uvažavam visoka reformska dostignuća rektorke, sada već bivše. I veoma se nadam da će se reformski kurs Univerziteta se nastaviti bez obzira na to što ona sada nije na poziciji rektora. Naravno da bi me veoma radovalo da se unutar naše javnosti upućuju poruke koje će biti u funkciji mirnog odnosa i rješavanja tog problema koji je dobio svoj epilog na Upravnom odboru, a koji će se očigledno unutar sudskih procedura kod nadležnog suda ispitati. Ubijeđen sam da će naša Vlada uspješno nastaviti da radi i da će Univerzitet nastaviti uspješno da sprovodi reforme", poručio je predsjednik.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније