Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Dnevne novine ]

30. 09. 2017. 08:18 >> 07:51
4

PEŠIĆ PORUČIO

Vjerujem da će Senat podržati rektorku

Član Upravnog odbora i predsjednik Naučnog odbora UCG, Vladimir Pešić, kaže za Vikend novine da vjeruje da će Senat podržati rektorku, ali kako dodaje, to ne može i da garantuje.

“Do sada je Senat davao nedvosmislenu podršku svim odlukama rektorke. Ja se nadam da su to isti ljudi koji su tu bili juče, prije dva ili 20 dana, ali ne mogu da garantujem kakav će biti ishod. Mogu samo da vjerujem u to da će akademska zajednica ostati čvrsta i dosljedna principima koje je imala prije 10 dana i prije dva dana. Naravno, iznenađenja su i tu moguća”, rekao je Pešić.

On kaže da nije siguran da je akademska zajednica na UCG dovoljno zrela za neke odluke i žrtvu, te da žali što je danas kada se odlučuje da li rektor treba da se smijeni, izostala podrška studenata.

“Normalno je u svijetu, kada peticije potpisuju ugledni univerzitetski profesori, imate studente koj i uglavnom staju uz svoje rektore. Mi, nažalost, na Univerzitetu Crne Gore to nemamo. To je već za ozbiljnu sociološku studiju”, smatra Pešić i dodaje da je zabrinjavajuće i što se o ovom pitanju nije izjasnila ni tzv. intelektualna elita.

Studentski parlament: Medijsko prepucavanj nepotrebno

Predsjednica Studenstkog parlamenta i jedna od predstavnica studenata u Senatu UCG Sara Arijanna Serhatlić nije željela da komentariše inicijativu za smjenu rektorke Vojvodić, navodeći da će se izjasniti na sjednicama nadležnih tijela.

“Sve što imamo da kažemo saopštićemo na sjednicama nadležnih tijela, a ne u sredstvima informisanja. Tako je bilo do sada, a tako će biti i po pitanju ove inicijative. Uvijek ćemo zastupati stavove i interese studenata, a naši predstavnici u nadležnim tijelima stavove će saopštiti na redovnim sjednicama. Ponavljamo, poslije višemjesečne polemike i nepotrebnog medijskog prepucavanja, mediji ne treba da budu mjesto za saopštenje zvaničnih stavova, već isključivo nadležna tijela Univerziteta Crne Gore”, saopštila je VN Serhatlić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније