Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio P.R.

27. 09. 2017. 19:18 >> 18:48

SVEČANO OTVOREN

I Budva dobila Prostor za mlade

Mlade Budvanke i Budvani, dobili su prostor koji će im otvoriti brojne nove mogućnosti, kako bi kao pokretači društvenih promjena svojim radom, idejama i vještinama i sami doprinijeli zajednici u kojoj žive, poručili su to ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, svečano otvarajući "Prostor za mlade".

Projekat "Uspostavljanje omladinskog kluba u Budvi" realizuje NVO Forum MNE uz finansijsku podršku Ministarstva sporta vrijednu 5.449 eura.

Ističući da je posredstvom ovogodišnjeg Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade, Ministarstvo sporta direktno pomoglo određene aktivnosti, osnivanje i opremanje novog "Prostora za mlade", Janović je kazao da je zadovoljan činjenicom što u saradnji sa Ministarstvom sporta, još jedna crnogorska opština otvara vrata mladima.

"U Budvi živi više od četiri hiljade mladih. To je više od četiri hiljade kreativnih ideja i ogromna mladalačka energija koja treba da probudi aktivizam, a donosiocima odluka skrene pažnju na važna pitanja koja se tiču kvaliteta njihovog života. Otvaranjem novog Prostora za mlade, otvaraju vam se nove brojne mogućnosti, da na jednom mjestu u skladu sa vašim interesovanjima provedete slobodno vrijeme, neformalno se edukujete, uključite se u procese donošenja odluka i kreiranje omladinske politike", kazao je Janović.

Poručio je i budvanskoj omladini da samom činjenicom što je Prostor za mlade, vrata u vrata sa lokalnom upravom, imaju šansu više, da najkraćim mogućem putem, sa opštinom razgovaraju o svojim potrebama, a što se tiče Ministarstva sporta “računajte na našu podršku“.

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, kazao je da nedovoljna briga o razvoju kulturnih i omladinskih prostora može nažalost na kraju dovesti i do marginalizacije društvenog angažmana mladih, ističući da su mlade generacije pokretači društvenih promjena.

"Svjesni velike važnosti aktivizma mladih na polju kulture, umjetnosti i društva, opredjelili smo se da već u prvoj godini pomognemo otvaranju prostora za mlade u Budvi. Nadam se da će upravo ovaj prostor za mlade podstaći aktivnosti mladih generacija Budve", naglasio je predsjednik budvanske opštine, uz poruku mladima da je pred njima lijep period života, da ga istražuju, otvoreno i slobodno misle i stiču međunarodno iskustvo, a "naša je obaveza da vam" kako je kazao "na tom putu budemo podrška".

Ocjenjujući da je opština jedna od lokalnih uprava koja sistematski brine o mladima, programska menadžerka Foruma MNE Tamara Čirgić zahvalila je i Ministarstvu sporta koje, zaključila je, "kontinuirano sprovodi omladinsku politiku i koje je omogućilo da ovaj prostor bude opremljen".

Projekat je realizovao NVO Forum MNE u partnerstvu sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade - Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Budva i Ministarstva sporta Crne Gore.

"Prostor za mlade" površine je 75m2, nalazi se na 1. spratu poslovnog centra TQ Plaza i fizički je odvojen od Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade - Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Budva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније