Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 09. 2017. 10:42 >> 10:12
1

U PODGORICI

Vozači poštuju "hitnu"

Saobraćajne gužve kroz grad znaju da uspore kretanje vozila kojima je brzina u poslu jako važna, kao što je služba hitne pomoći.

Ranije je saobraćajna kultura bila loša, no posljednjih godina, kažu nam, vozači uglavnom imaju razumijevanja da propuste vozilo hitne pomoći.

Od trenutka kad se ekipa Hitne pomoći ukrca u vozilo, nastaje trka sa vremenom. Zbog prirode posla vozač mora da "nagazi" gas, jer stizanje na vrijeme vrlo često može biti presudno za nečiji život.

Miloš Kovačević nam kaže da imaju dobar prolaz među ostalim učesnicima u saobraćaju.

"Preticanje je sasvim opravdano u vožnji auta hitne pomoći, pa su na to navikli i ostali vozači", kaže Kovačević za TVCG.

Navodi da se uvijek trudi da svoju ekipu, koju čine ljekar i medicinska sestra, doveze što prije do pacijenta, a onda do Urgentnog centra.

Uz rotaciona svjetla i sirenu, sve je brže. U odnosu na prije nekoliko godina, vozači su mnogo savjesniji, pa je samim tim i vožnja kroz grad mnogo lakša, kaže Miloš.

Ljiljana Brnović, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније