Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

25. 09. 2017. 08:51 >> 08:35

OTVOREN INFOFEST

Prioritet sajber bezbjednost

24. Festival informatičkih dostignuća, koji se održava pod sloganom "Digital Highway", svečano je otvoren sinoć u Budvi. Festival je otvorila ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

"U Ministarstvu javne uprave, posebnu pažnju posvećujemo elektronskim servisima i sajber bezbjednosti, pa su naši paneli posvećeni upravo ovim temama. Vjerujem da će i ovogodišnji Infofest biti podsticaj za razvoj i primjenu novih tehnologija za transformaciju procesa u državnoj upravi, a u cilju kreiranja efikasne i transaprentne državne uprave. Iz tog razloga posebno mi je drago što ćemo imati priliku da vidimo najbolja tehnološka rješenja iz domena javnih usluga", poručila je ministarka Pribilović.

To je kako je kazal, ujedno i poziv svima onima koji žele da potpomognu napore Ministarstva javne uprave da zajednički jačamo servise elektronske uprave.

"Koji će naše građane i privredu lišiti nekad teških i komplikovanih administrativnih procedura", poručila je Pribilović.

I ove godine INFOFEST će okupiti oko 1000 registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se 42 institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, iz zemlje i svijeta.

Festival informatičkih dostignuća je najznačajnija manifestacija ovog tipa u regionu, a odlukom Vlade Crne Gore proglašen je manifestacijom od državnog značaja.

INFOFEST organizuju Ministarstvo za javnu upravu i kompanija Biznis Link iz Beograda.

Festival traje do 30. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније