Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 09. 2017. 21:49   >>  21:20

SJUTRA OBILJEŽAVANJE

Čistili more uoči Dana obale

U okviru centralne proslave Mediteranskog dana obale, koja se ove godine održava u Crnoj Gori, danas je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa RK “Neptun Mimoza” iz Tivta i tivatskim Komunalnim preduzećem organizovalo simboličnu akciju čišćenja morskog dna.

Sjutra u 13 sati u Sabirnom centru Koomunalnog preduzeća u Gradskom parku biće organizovana radionica selekcije i brojanja prikupljenog otpada, u kojoj će učestvovati  i Institut za bilogiju mora iz Kotora i NVO “Dramski srudio” iz Budve.  Radionica je namjenjena osnovcima, a ima za cilj edukaciju najmlađih članova društva o najsavremenijim metodama selekcije i reciklaže otpada po aktuelnim EU direktivama.

Ovaj događaj najava je sjutrašnje centralne proslave Dana obale, koja se u saradnji Ministarstva održivog razvoja i turizma, Mediteranskog akcionog plana u okviru Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP/MAP), PAP/RACA i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obilježava u hotelu Regent u Tivtu, pod pokrovteljstvom predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića. 

Tema ovogodišnje proslave Mediteranskog dana obale je ,,Sačuvajmo naše more”. Proslava se organizuje u okviru saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom s Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) iz Splita. 

Kako saopštavaju iz Morskog dobra, na događaju će učestvovati predstavnici vlada država u regionu Mediterana, UNEP/MAP-a, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori, kao i predstavnici lokalnih samouprava i nevladinog sektora.

Mediteranski dan obale se obilježava od 2007. godine sa ciljem podizanja svijesti o značaju obalnog područja kao prirodnog i ekonomskog resursa, te omogućavanja razmjene iskustava u primjeni optimalnih modela održivog obalnog razvoja. Svake godine centralna proslava Mediteranskog dana obale organizuje se u drugoj državi Mediterana. Godine 2007. i 2008. centralna proslava organizovana je na Sardiniji, Italija, 2009. godine u Turskoj, 2010. godine u Sloveniji, 2011. u Alžiru, 2012. u  Hrvatskoj, 2013. godine u Italiji, 2014. godine u Tunisu, 2015. godine u Francuskoj, a 2016. godine u Španiji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније