Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

23. 09. 2017. 20:06 >> 19:58

GRADONAČELNICI TRAŽE

Zajednica opština da raspravlja o zakonu

Predsjednici Opština Herceg Novi, Budva, Kotor i Kolašin zatražili su od predsjednika Upravnog odbora Zajednice opština, Aleksandra Bogdanovića, hitan sastanak sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Predlogom Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata.

"Povodom pomenutog Predloga Zakona i najave njegovog usvajanja, molimo Vas za hitan sastanak u ponedjeljak u 13  časova u Budvi, a radi razmatranja Predloga Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, sa posebnim osvrtom na oštre kritike sa raznih strana društveno-političke scene", navodi se u zahtjevu koji potpisuju Stevan Katić, Dragan Krapović, Vladimir Jokić i Željka Vuksanović.

Kako prenosi Radio Tivat, oni su istakli da je ovim dokumentom predviđena potpuna centralizacija poslova u sistemu planiranja prostora i izgradnje.

"Imajući u vidu da je to u potpunosti protivno Ustavu Crne Gore, Zakonu o lokalnoj samoupravi i Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi, želimo da Vama, kao najvišem predstavniku Zajednice opština, nacionalne asocijacije lokalnih zajednica, ukažemo na brojne negativne posljedice koje bi usvajanje Predloga ovog Zakona imalo na funkcionisanje i održivost opština", ističu predsjednici opština koji su izrazili nadu da će na sastanku zauzeti stav ispred cijele Zajednice opština.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније