Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 09. 2017. 17:41 >> 17:11

POTPISAN MEMORANDUM

Jača saradnja s filozofskim iz Ljubljane

Predstavnici filozofskih fakulteta iz Nikšića i Ljubljane potpisali su danas Memorandum o saradnji na pedagoškom i naučno–istraživačkom radu.

Dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Goran Barović, rekao je da je to jedan od ugovora koji su u posljednje vrijeme potpisali sa pertnerskim organizacijama u regionu.

”Danas smo i formalno ozvaničili saradnju sa Filozofskim fakultetom iz Ljubljane, koji je značajna i respektabilna institucija na polju nauke, čime dobijamo značajnog partnera u realizaciji svojih studijskih programa”, rekao je Barović nakon potpisivanja Memoranduma u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, najviše će sarađivati sa studijskim programima pedagogija, geografija i istorija.

"Iako ove godine slavimo 70 godina postojanja, pomoć nam je neophodna, jer smo mlada institucija kojoj treba podrška na raznim nivoima, radi kvaliteta koji moramo očuvati u radu ove kuće”, ocijenio je Barović.

Šef Odjeljenja za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani, Jasna Mažgon, rekla je da im je cilj jačanje saradnje koja će biti precizirana Akcionim planom.

Neophodno je, kako je navela, konkretno precizirati ko će i kada dolaziti i držati predavanja, a nije isključena ni mogućnost pokretanja zajedničkih časopisa u kojima bi objavljivali rezultate naučnih istraživanja.

Mažgon je najavila planove za moguća uključivanja i drugih fakulteta u Beogradu, Sarajevu ili Zagrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније