Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 09. 2017. 14:09 >> 18:00
6

PORUKA S PROTESTA

Jokić: Kotoru vratiti mir

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić zatražio je da se zaustave nasilje, zločini i sijanje smrti, te da se Kotoru vrati mir.

 

On je, na današnjem protestu pod sloganom "Pravo na miran i siguran život u Kotoru", rekao da je veoma teško govoriti na takvom skupu.

Kazao je i da jača poruka "od onih deset minuta tišine koja je prethodila svemu ovome - iz ovog grada ne može da se pošalje".

"Mi danas ne šaljemo apel, mi danas ne protestvujemo, mi danas zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao. Mi danas apelujemo da se zaustave nasilje, sijanje smrti, da se zaustave zločini, da se ovome gradu vrati mir, mi danas apelujemo za život", kazao je Jokić, prenosi Radio Kotor.

Prvi čovjek Kotora je rekao i da "danas nijesmo ovdje da bi samo skrenuli pažnju na one koji su ubijeni".

"Mi smo ovdje da cjeokupnu Crnu Goru pozovemo za živote onih koji su ostali da žive u gradu. Mi danas apelujemo da Kotor nastavi da živi. Lokalna samouprava će uraditi ono što je do nje i što je predstavljeno kao dodatni problem - poboljšati rasvjetu, pokušati da u saradnji sa MUP-om obezbijedi video nadzor grada, da se poveća i broj pripadnika policije", rekao je Jokić.

Istakao je da je na zasjedanju lokalnog parlamenta iznijet zahtjev da se uskoro zakaže nova sjednica na koju će pozvati ministra unutrašnjih poslova, direktora policije i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost kako bi i oni predstavili svoj izvještaj i pojasnili – šta se preduzima da Kotor postane miran grad.

"Na kraju želim da vas pozovem da svako od vas ostavi poruku u svesci – i da na taj način ostavimo još jednu snažnu poruku", poručio je Jokić.

U ime organizatora protesnog skupa, Živko Jevtović je kazao da mir i tišina kojima smo svi pristupili moraju biti glasniji od svega što Kotorani preživljavaju i doživlajvaju, prenosi Skala radio.

Ljupka Kovačević, aktivistkinja NVO “Anima” iz Kotora je kazala da ne stoji iza toga da se grad militaruzuje i da na svakog građanina Kotora bude po jedan policajac.

Ona je zahvalila gradonačelniku na prisustvu i zamolila ga da uradi sve da se u Kotoru mirno živi.

"U protivnom, ukoliko Kotor ne bude onakav kakvim ga žele njegovi građani, izaći ćemo i biti protiv Vas na sledećem skupu", poručila je Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније