Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 07. 2013. 12:09   >>  12:09

POVREDA ADVOKATA

Odloženo ponovljeno suđenje za Zavalu

Za danas zakazano ponovljeno suđenje u slučaju Zavala, odloženo je za 9. jul, zbog zdravstvenih problema advokata Dragoslava Ognjanovića.

Podsjećamo, jedanaest optuženih 5. juna prošle godine osuđeno je na ukupno 30,5 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje. U odluci više instance navodi se da je odluka Višeg suda nerazumljiva.

Rajko Kuljača osuđen je na 5 godina zatvora za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, Dragan Marović na četiri godine, za zloupotrebu službenog položaja.

Đorđe Pinjatić je osuđen na tri godine zatvora za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja , a Dragan Žinić, Slobodan Đurović, Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Novak Stanojević i Marko Kaloštro, za isto krivično djelo, osuđeni su na po dvije godine.

Za zloupotrebu službenog položaja putem podstrekavanja,Dragan Sekulić je osuđen na tri i po godine zatvora. Oslobođen je optužbe za zloupotrebu u poslovanju.

Ruska državljanka Natalija Panina, kojoj je suđeno u odsustvu, osuđena je na tri godine zatvora zbog utaje poreza i doprinosa. Panina je kažnjena i sa 5.000 eura.

Zbog nedostatka dokaza oslobođen je Miodrag Minić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније