Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ TVCG ]

21. 09. 2017. 15:48   >>  15:18 1

ZAKON O PLANIRANJU

Radulović: Sramni navodi nekih NVO

Predlog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata uvešće red u toj oblasti i neće smanjiti nadležnosti lokalnih samouprava, kako to tvrde pojedini predstavnici opština, kaže resorni ministar Pavle Radulović.

On je na skupštinskom Odboru za turizam i prostorno planiranje, kazao da su sramni navodi nevladinih organizacija, koje se bave zaštitom životne sredine, da zakon ne prepoznaje zaštitu prirode.

Predlogom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ne oduzimaju se nadležnosti lokalnim samoupravama, kako to tvrde pojedini predstavnici opština, jer će posla za njih biti mnogo više nego do sada, tvrdi resorni ministar Pavle Radulović.

“Sad ima dva učešća javnosti na koncept se oganizuje rasprava, na koncept lokalna uprava daje mišljenje, pa na nacrt daje mišljenje, pa ima obaveznog člana u Savjetu za reviziju, koji do sada nije postojao”, kazao je Radulović.

Upravo zbog onoga što je do sada postojalo Vlada se odlučila da donese zakon i zavede više reda, kaže Radulović, i zato mu posebno smetaju pokušaji da se, kako tvrdi, zakon uvalja u blato dnevne politike.

Takvih pokušaja je kaže bilo i od pojedinih političkih partija, ali i od nevladinih organizacija koje se bave zaštitiom životne sredine.

Međutim, ni jedna od tih NVO i pored upućenog poziva, nije prisustvovala odboru.

“Ja sam svakoga dana tužan, jer vidim lica koja sam poštovao kao iskrene borce za stvar šta god da su zastupali. Reći da ovaj zakon ne poznaje zaštitu je blago rečeno sramota”, zaključio je Radulović.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније