Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 09. 2017. 14:25 >> 13:55

KOGALI I PAŽIN

Napredak u zaštiti prava djeteta

Saradnja Vlade Crne Gore i UNICEF-a na odličnom je nivou, ocijenjeno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osame Makavija Kogalija.

 

Pažin je, kako je saopšteno iz Vlade, podsjetio na posebnu važnost podrške koju je UNICEF pružio prilikom unapređenja normativno-pravnog okvira u oblastijačanja sistema maloljetničkog pravosuđa, zaštiti prava maloljetnih delinkvenata u krivičnim postupcima, zaštiti od nasilja u porodici.

"Posebno je važno što su prilikom izrade Porodičnog zakona, zahvaljujući ekspertskoj pomoći UNICEF-a, implementirani najvažniji međunarodnopravni standardi", rekao je Pažin.

Kogali je, kako se navodi, ocijenio da je Crna Gora napravila ogroman napredak u oblasti zaštite prava djeteta i istakao da će UNICEF pod njegovim liderstvom nastaviti da podržava Crnu Goru posebno u oblasti implementacije zakonskog okvira, izgradnji kapaciteta, edukaciji i podizanju svijesti o značaju dječijih prava.

Naglasio je da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada je u pitanju zaštita dječijih prava.

 Sagovornici su iznijeli zajedničku viziju u vezi sa prioritetima u oblasti zaštite prava djeteta za naredni period i složili se da ima prostora za dalji napredak Crne Gore u ovoj oblasti. Zbog toga su saglasni da partnerstvo između Vlade Crne Gore i UNICEF-a treba dalje snažiti i da za to postoji volja sa obje strane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније