Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2017. 12:22 >> 11:53
6

LIBERALI POZIVAJU

Najviši zvaničnici da se pridruže Prajdu

Liberalna partija je uputila javnu podršku predstojećem Montenegro Prajdu i pozvala predsjednike Vlade, Skupštine i države ali i lidere progresivnih političkih partija da se pridruže povorci.

Liberalna partija već tradicionalno upućuje javnu podršku Montenegro Prajdu koji se ove godine održava pod sloganom "Čojstvom protiv nasilja".

"Sloboda, sigurnost i dostojanstvo svakog čovjeka jeste u centru interesovanja liberala i zato ćemo i ove godine, bez kalkulacija, prisustvom najviših funkcionera, članstva i simpatizera potvrditi svoju privrženost ideji slobodnog društva", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Boriti se protiv nasilja i agresije, napominju, imprativ je svakog razumnog političkog i javnog djelovanja.

"Nasilje, od vršnjačkog, preko porodičnog, psihičkog, seksualnog do nacionalnog i vjerskog šovinizma i agresije izjeda zdravo tkivo društva i neće biti tolerisano. Nedopustivo je ćutati na bilo koji oblik nasilja jer će se ono vraćati u sve gorem i tragičnijem obliku koji će na kraju koštati cijelo društvo i generacije koje dolaze", navodi se u saopštenju.

Građani Crne Gore dovoljno trpe nasilje svakoga dana, navode iz te partije i napominju da je zrelo vrijeme da mu se zajednički odupremo. 

"Liberalna partija poziva i najviše državne funkcionere, predsjednika Vlade, predsjednika Skupštine i predsjednika države, kao i lidere progresivnih političkih partija da pokažu privrženost Ustavu i jednakosti građana i prošetaju na povorci", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније