Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

20. 09. 2017. 16:05 >> 15:48

VLADA OBJAVILA POZIV

Zemljište u Šasu drugi put na tenderu

Vlada je danas objavila novi poziv za davanje u zakup zemljišta na lokalitetu Šas u Ulcinju.

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini pozvala je, drugi put, registrovane poljoprivredne proizvođače, pojedince, kompanije i konzorcijume, koji su zainteresovani za zakup zemljišta površine 694,98 hiljada metara kvadratnih, da dostave ponudu.

Zemljište je bez tereta i ograničenja, a period zakupa, koji podrazumijeva uspostavljanje usjeva odnosno zasada i/ili proizvodnje u zatvorenom sa definisanom preradom, 15 godina sa mogućnošću produženja.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanim subjektima, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Učesnik na tenderu mora da ispuni određene kvalifikacione uslove koji podrazumijevaju dostavljanje potvrde da ponuđač već ima iskustvo u bavljenju poljoprivredom.

Ponuđač treba da dostavi dokaz da je u posljednoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat, kao i da priloži investicioni program sa visinom investicije ne manjom od milion eura, brojem novih radnih mjesta, obimom proizvodnje i planom korišćenja zemljišta za period od 15 godina.

Ponuđač mora da dostavi i pisanu izjavu kojom se obavezuje da će najmanje 80 odsto ukupno zakupljene površine biti pod zasadima.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da predloži strukturu i iznos zakupnine po hektaru zakupljenog zemljišta, s tim da taj iznos ne može biti manji od 400 eura po hektaru.

Predloženi iznos zakupnine predstavljaće jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Od ponuđača se očekuje da u roku od tri godine od zaključenja ugovora o zakupu ispuni sve obaveze navedene u investicionom programu, koji će biti sastavni dio ugovora.

Zainteresovanim učesnicima dostavljaju se poštom, mejlom ili faksom instrukcije za plaćanje naknade za tendersku dokumentaciju u visini od hiljadu eura, kao i Izjava o povjerljivosti podataka.

Zemljište se daje u zakup isključivo za poljoprivrednu djelatnost i ne može se koristiti u druge svrhe.

Ponude se dostavljaju lično ili preporučeno putem pošte na adresu Vlade, najkasnije do 18. oktobra do 13 sati.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju u korist Vlade u iznosu od 50 hiljada eura, naplativu na prvi poziv, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili banke koju Komisija samostalno i nezavisno odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније