Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 22:07 >> 21:38

STIJEPOVIĆ NAJAVIO

Za NVO projekte 200.000 eura

Glavni grad, u saradnji sa Evropskom unijom i Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori u naredne dvije godine je obezbijedio 200.000 eura za projekte NVO sektora, najavio je danas gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović prilikom dodjele ugovora devet NVO koje su dobile sredstva na XXI Javnom konkursu za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organzacijama.

Stijepović je istakao da to znači Glavni grad budžetom defnisati u 2018. godini sredstva u visini od 50.000 eura, a Evropska unija će obezbijediti još 50.000. Isto toliko je predviđeno i za 2019. godinu.

„Ova sredstva su obezbijeđena u ovkiru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu koje finansira Evropska unija, a implementira UNDP. Glavni grad je obezbijedio ova sredstva zahvaljući kvalitetno postavljenoj infrastrukturi u oblasti saradnje sa NVO, na čemu i vama zahvaljujemo jer bez vas ova priča ne bi bila ovako uspješna“ istakao je Stijepović.

On je dodao da je Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija imala zahtjevan i težak zadatak da od 80 pristiglih projekata izabere najbolje, odnosno one koje su usmjerene na dalji razvoj grada i njegovu promociju

„Očigledno je da su vaši projekti ispunili ove uslove“ istakao je Stijepović.

Poznato je da Glavni grad, osim ovih konkursom dodijeljenih sredstava, ima saradnju sa NVO i na realizaciji brojnih drugih projekata.

„Aktivnosti nevladinog sektora u Podgorici su brojne. Glavni grad u njima vidi partnera koji se pokazao kao dobar i kvalitetan mehanizam u svrhu boljeg života građana Podgorice. Naša intencija je bila da se još jače afirmiše potreba intenzivnijeg partnerstva grada i nevladinih organizacija”, naglasio je Stijepović.

Predstavnici NVO sektora su se zahvalili Glavnom gradu na kontinuiranoj podršci u svim oblastima, ističući da se partnerski odnos grada ne fokusira samo na konkursom dodijeljenim sredstvima, već i na podršku u svim aspektima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније