Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 08:00 >> 07:32
12

VOJVODIĆ PORUČILA

"Ne odustajem od svog tima"

Rektorka Univerziteta Crne Gore (UCG) Radmila Vojvodić saopštila je da neće predlagati nova kandidate za prorektore.

Vojvodić je predložila za prorektore profesore Predraga Stanišića, Željka Jaćimovića, Sašu Milića i Natašu Kostić, uz pojašnjenje da ih za tu funkciju preporučuje nastavnički i naučno-istraživački rad, ali na sjednici Upravnog odbora oni nijesu dobili potrebnu većinu.

"Predložila sam za prorektore najbolji tim sa kojim ubuduće snosim odgovornost za svoj razvojni program i od tog prorektorskog tima neću odustati", rekla Vojvodić Pobjedi.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica saopštio je da je za to odgovorna rektorka, jer je sa svojim timom napustila sjednicu, i da bi da nije, ostali kandidati, mimo Predraga Stanišića, možda bili izabrani.

"Neopoziva je samo moja borba za akademsku čast i integritet državnog univerziteta. Tako dejstvujem svakim argumentom i kada je slučaj "beranske škole" u pitanju i na novu opstrukciju Upravnog odbora i na kvaziautoritativno, neakademsko i neetičko ponašanje na sjednici Upravnog odbora", kazala je Vojvodić.

Ona je poručila da se izbor prorektorskog tima zasniva na jasnom razvojnom programu za drugi mandat koji je podržao Senat - "čiji je zamajac upravo uspješna i sveobuhvatna reforma koju smo iznijeli u posljednje tri godine mukotrpnog rada".

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније