Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio P.R.

19. 09. 2017. 17:35 >> 17:04

MINISTARSTVO ISPORUČILO

Nova oprema za srednje stručne škole

Oprema za praktičnu nastavu iz sektora tekstilstva, poljoprivrede i mehatronike, vrijedna oko 256 hiljada eura, isporučena je crnogorskim stručnim školama "Spasoje Raspopović" i "Ivan Uskoković" iz Podgorice, barskoj Srednjoj stručnoj školi i Obrazovnom centru iz Šavnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Srednja škola "Spasoje Raspopović" dobila je opremu iz sektora tekstilstva u vrijednosti od 72.285 eura, a Srednja stručna škola Bar i Obrazovni centar Šavnik dobili su opremu iz oblasti poljoprivrede ukupne vrijednosti od 29.870,20 eura, dok je Stručna škola "Ivan Uskoković" iz Podgorice dobila opremu iz sektora mehatronike, vrijednosti 154.362,62 eura.

"Oprema je pribavljena u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). U pitanju je ugovor "Nabavka opreme za škole u skladu sa modernizovanim obrazovnim programima" koji se realizuje u okviru IPA perspektive I (2007-2014) i Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013". Ukupna vrijednost projekta je 345 hiljada eura", piše u saopštenju.

Njime će, dodaje se, biti nabavljena oprema za ukupno osam srednjih stručnih škola, a ostatak opreme, iz sektora elektrotehnike i ugostiteljstva, biće isporučen tokom naredne sedmice.

"Nabavkom ove opreme, stekli su se preduslovi za uspješnu realizaciju novih modernizovanih obrazovnih programa u ovim školama, a nastavnicima i učenicima pružena mogućnost da nastavu realizuju uz modernu opremu neophodnu za sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada", rekli su iz Ministarstva.

Kako navode, realizacija Operativnog programa "Razvoj ljudskih resursa 2012-2013" je zvanično počela u decembru 2014. godine, kada je potpisan finansijski sporazum, a završava se 31. decembra 2017. godine.

Ukupna vrijednost Operativnog programa u ovom trenutku iznosi 5,8 miliona eura i podijeljena je u odnosu 85 odsto IPA sredstva, 15 odsto nacionalno kofinansiranje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније