Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 09. 2017. 16:00 >> 15:33

POMORSTVO I VAZDUHOPLOVSTVO

Uskoro sporazumi s Marokom

Uskoro možemo očekivati potpisivanje Sporazuma u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, zaključeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i njegovog marokanskog kolege Mohameda Sajida.

“Današnji susret prilika je da konkretizujemo aktivnosti i nastavimo razgovore, koji su u prethodnom periodu započeti prilikom susreta sa Ambasadorom Kraljevine Maroka” istakao je Nurković.

Sajid je naglasio da njegova posjeta ide u prilog opredjeljenju marokanske vlade da se  sporazumi u skorije vrijeme finalizuju i potpišu. 

“Naročito su nam interesantna vaša iskustva u kruzing turizmu, budući da je Crna Gora prepoznata kao nezaobilazna kruzing destinacija na Mediteranu, a Maroko želi da se snažnije razvija u toj oblasti” istakao je on.

Kako su saopštili iz Ministarstva saobraćaja,  Crnoj Gori su značajna iskustva Kraljevine Maroka u pogledu razvoja luka i lučkih djelatnosti i u tom kontekstu posebno interesantni modeli upravljanja lukama i razvoj industrije i privrede vezanih za tu oblast.

"Osim o pomorstvu prilikom današnjeg susreta dogovorena je I dalja saradnja po pitanju mogućeg otvaranja avio linije između Maroka i Crne Gore. Ministar Sajid je naglasio je da svoju posjetu Crnoj Gori iskoristio na najbolji način, pa je osim zvaničnih sastanaka, imao zadovoljstvo da uživa u prirodnim ljepotama naše zemlje, ali i gostoprimstvu našeg naroda", kazlai su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније