Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 20:08   >>  19:45

"SVE PO PROPISIMA"

Vlada: Tvrdnje Demokrata neistinite

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) saopštilo je da su neistinite tvrdnje Demokratske Crne Gore da Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave.

Podsjetimo, Demokrate su danas na konferenciji za novinare saopštile da je takav Predlog zakona skandalozan i da bi njegovo usvajanje bi proizvelo katastrofalne posljedice.

"Povodom danas iznijetih grubih neistina političke partije Demokratska Crna Gora u vezi sa Predlogom zakona i planiranju prostora i izgradnji objekata, a radi cjelovitog i istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je javna rasprava u vezi sa predloženim zakonom sprovedena u skladu sa propisima i da su tokom javne rasprave u više navrata već iznijete činjenice koje opovrgavaju sve danas iznijnete tvrdnje", saopšteno je iz MORT-a.

U reagovanju se ističe da predloženi zakon niti je protivustavan, niti je antievropski, niti je neusklađen sa bilo kojim međunarodnim aktom, niti lokalnim samoupravama onemogućava učešće u procedurama, pogotovo ne na uštrb kvaliteta, nego upravo suprotno.

Iz MORT-a su naveli da se svaki građanin može uvjeriti u besmislenost tvrdnje da predloženi zakon ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave uvidom u Izvještaj o javnoj raspravi o nacrtu zakona o planiranju i izgradnji koji je objavljen i dostupan javnosti (Link: http://www.mrt.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=285508&rType=2).

"Donošenje ovako važnog zakona isključuje upuštanje u jalova medijska nadgornjavanja sa političkom partijom prepoznatoj po iznošenju neosnovanih tvrdnji vikendom kako bi, u nedostatku činjenica i osnova iz neznanja, neupućenosti, zle namjere ili svega toga zajedno, makar tim trikom pridobili što veći medijski prostor", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je već predvidjelo da do parlamentarne rasprave još jednom podrobno informiše javnost o svim aspektima predloženog zakona među ostalim i na radnom doručku koji će naredne sedmice biti organizovan na ovu temu sa novinarima i urednicima crnogorskih medija.

"To će biti još jedna od prilika za otvaranje svih tema, naravno, na ozbiljan i odgovoran način", dodaju u MORT-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније