Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 09. 2017. 17:41   >>  17:13 1

APEL POLICIJI I TUŽILAŠTVU

SMCG: Vratiti telefon Otaševiću

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) razočaran je postupkom Uprave policije i Tužilaštva, koji su oduzeli mobilni telefon od novinara dnevnog lista Dan, Vladimira Otaševića, kome je nedavno prijetio smrću brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković.

Otašević je saslušan juče u Centru bezbjednosti Podgorica u vezi sa prijetnjama koje mu je uputio Mojkovčanin Velizar Marković, brat premijera Duška Markovića, dok će telefon novinara biti poslat u Forenzički centar na vještačenje.

"Razumljivo je da je njima bio potreban snimak telefonskog razgovora, ali ne i zašto su odlučili da mu oduzmu telefon koji, osim tog snimka, sadrži i niz drugih privatnih i poslovnih podataka, koji su mu potrebni za rad", saopšteno je iz SMCG-a.

Navodi se da su policija i Tužilaštvo na taj način došli u posjed svih njegovih mejlova i drugih naloga, dokumenata koje je razmjenjivao sa sagovornicima, privatne prepiske i fotografija.

" Smatramo da je to bespotrebno zadiranje u privatnost kolege Otaševića, koje ne ide nikako u pravcu rasvjetljavanja incidenta koji je izazvao Marković. Autentičnost snimka ne dovodi u pitanje ni Velizar, ali ni predsjednik Vlade, Duško Marković, pa samim tim još više iznenađuje postupak Uprave policije i Tužilaštva, koji žele forenzički da vještače snimak. Oni na ovaj način, umjesto da pomažu kolegi Otaševiću, izlažu ga dodatnim neprijatnostima", ocijenili su u SMCG-u.

Apelovali su na predstavnike Uprave policije da još jednom razmotre svoju odluku i da što prije Otaševiću vrate telefon, koji mu je i sredstvo za rad, a od Tužilaštva očekuju da što prije obavijeste javnost o ishodu postupka koji vode.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније