Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 09. 2017. 13:39   >>  13:16

STARA SKORO 90 GODINA

Stara nikšićka česma u novom ruhu

U Nikšiću je obnovljena česma stara skoro 90 godina. Incijativu za obnovu česme u Ulici Narodnih heroja pokrenuo je Omladinski klub iz tog grada.

"Tokom protekle dvije decenije ova je česma bila ruinirana i van funkcije. Mobilizacijom građana, stanara Ulice Narodnih herija i Vardarske kao i kompletnom podrškom ALFA Centra česma je stavljena u funkciju tako da će za brojne sljedeće generacije biti od koristi. Česma je ispjeskarena, postavljen je zaštitni poklopac kao i kugla koja je nedostajala na vrhu", navodi se u saopštenju.

Česmu je, kako se navodi, na simboličan način svojim sugrađanima predao Vuk Miljanić jedan od najmlađih stanara ulice.

"Ovo je jedna od korisnih inicijativa koje je sproveo Omladinski klub u želji da donese pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Iako u veoma otežanim uslovim trudićemo se da postižemo još bolje rezultate i poboljšamo kvalitet života mladih u Nikšiću", istakao je u ime pokretača inicijative, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić, Miroslav Stanišić.

Miloš Perović iz ALFA Centra je kazao da građani o zajedničkom dobru treba da razmišljaju kao o svome.

"Ovo je skroman primjer da uz malo volje i energije građani učestvuju u akcijama korisnim za lokalnu zajendicu. Veoma je važno da se oslobode predrasuda i ničim izazvanim strahovima, da o zajendičkom dobru razmišljaju kao o svome, i nadamo se da će ova akcija pokrenuti na razmišljanje mještane Nikšića u drugim djelovima grada", objasnio je Perović.

Dio sredstva za obnovu česme prikupljen je od građana, među kojima su Boško Roganović, Ivana Vukićević, Novo Mijušković, Milica Radojičić, Ana Milović Jasikovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније