Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

14. 09. 2017. 15:13 >> 14:44
3

SAVJETU RTCG

DPS prigovorio na izvještavanje iz Mojkovca

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije prigovore koji se odnose na programski sadržaj koji je prekjuče emitovan u centralnim informativnim emisijama TVCG, povodom dešavanja u Mojkovcu.

 

“Smatramo da izvještavanje Javnog servisa povodom navodnih incidenata u Mojkovcu predstavlja kršenje programskih principa utvrđenih zakonskim propisima kao i gaženje etičkih i moralnih standarda profesionalnog novinarstva. Plasman pomenute informacije kao i sadržaj emitovanog priloga sugerišu namjeru da se ovakvim načinom izvještavanja tendenciozno i ciljano nanese šteta Demokratskoj partiji socijalista, njenim najvišim funkcionerima i Vladi Crne Gore u cjelini”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Podneskom, kako dodaje, ne spore prava novinara da slobodno izraze svoje viđenje, niti pravo na nezavisnu uređivačku politiku RTCG.

“Ali, skrećemo pažnju da niko, pa ni novinari, ne smije zaboraviti da su i njihova prava ograničena pravima drugih osoba u društvu, zakonskom regulativom i etičkim kodeksom”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније