Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

14. 09. 2017. 09:09 >> 08:40

NIKŠIĆ

Samohrani otac moli za pomoć

Samohrani otac dvoje djece Drago Lipovac iz Nikšića, poziva sve građane i firme koji su u mogućnosti da mu finansijski ili na bilo koji drugi način pomognu. Radio bi kaže bilo koji posao, a Opštinu moli da mu obezbijedi smještaj.

Drago ima dvoje maloljetne djece, Mariju od devet i Marka od 12 godina. Marija, kako kaže, ima oboljenje kičme i morala je da ide na operaciju. Školski drugovi u saradnji sa učiteljima su prikupili novac za liječenje.

"Prije mijesec dana se desila tragedija. Marija je trebala da ide sa majkom u Igalo. U nedelju, nekoliko dana prije toga, moja supruga je odvela djecu na Krupac. Zla sudbina im je uzela majku pred njihovim očima, a meni veliki oslonac i podršku", poručuje Drago.

Kaže da je ostao sam da se bori i izdržavam djecu, bez ikakvog primanja.

"Zahvalan sam Banki hrane i gospođi Marini koja je po priči majke Marijine drugarice saznala za nas i poslala nam pomoć koja nam je mnogo značila za naredne dane. Obraćao sam se za pomoć u Centra za socijalni rad u Nikšiću, ali su mi rekli da nemam pravo na pomoć ", kazao je Drago.

Kaže da zbog nasljedstva od dva hektara zemlje ne može dobiti socijalnu pomoć.

"Molio sam ih da barem djeci daju dječiji dodatak. Odgovor u centru je, da ko ove godine preda dokumenta nema pravo da ga dobije u istoj. Znači ja nemam pravo ni na šta? Kako da preživimo, pitam se? Šta da radim?"

Drago kaže da je radio 20 godina u Metalcu dok nije otišao pod stečaj. Do prije dvije godine radio je u Reciklažnom centru na Kapinom polju 10 godina. Proglašen sam tehnološkim viškom i ostao bez posla. Od tada je kaže nezaposlen.

"Radio bih bilo koji posao, pa molim ako ima neko saznanje da je potreban radnik da me kontaktira. Molim gradonačelnika Nikšića, da nam Opština obezbijedi smještaj zbog uslova u kojima se nalazimo ja i djeca. U saznanju sam da imaju dvije slobodne barake, pod Trebjesom gdje niko ne živi. Kada bi nam dali da stanujemo tamo, novac za stanarinu bih koristio da prehranim djecu", poručio je Drago.

Žiro račun za pomoć porodici Lipovac je kod CKB broj

510091195926002076
na ime Drago Lipovac

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније