Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 13:46 >> 13:17
5

SINDIKAT MEDIJA

Osudili prijetnje Vladimiru Otaševiću

Sindikat medija Crne Gore osudio je prijetnje koje je brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković, uputio novinaru Dana, Vladimiru Otaševiću.

Iz Sindikata medija su, kako je saopšteno, kazali da su zabrinuti "zbog brutalne i prizemne retorike koju je sebi dozvolio premijerov brat".

"Crnogorska javnost je bila u prilici da čuje tok naizgled bezazlenog razgovora čiji je početni motiv bio da se dođe do broja Markovićevog drugog brata, ali kolega Otašević se na kraju morao suočiti sa prijetnjama smrću i istrpjeti psovke. Postavlja se pitanje da li prije svakog telefonskog poziva novinari treba da se pitaju da li će im biti prijećeno smrću, ili će se neko usuditi da ode i korak dalje? Da li novinari, ili bilo ko u Crnoj Gori, treba da postavlja pitanje za koje nam je Marković rekao da je besmisleno – zašto je neko nekog ubio", saopšteno je iz Sindikata medija.

"Ako je to ono što treba da prestane da interesuje novinare, u Crnoj Gori u kojoj se gotovo dnevno dešavaju ubistva čiji se počinioci ne otkrivaju, i ako nam to poručuje premijerov brat, onda je i pitanje da li novinari treba da nastave da rade svoj posao ili da se pomire sa tim da su svi potencijalne žrtve", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je prijetnja smrću novinaru Otaševiću "najozbiljniji incident koji se u novinarskoj zajednici desio unazad gotovo dvije godine".

"Ujedno to nam je i pokazatelj da se situacija nije promjenila, već da je samo trebao mali podsticaj onima koji se osjećaju dovoljno moćnima u državi koja ne osuđuje napade na novinare, da sebi daju slobodu da prijete i psuju ljude koji rade svoj posao. Sindikat medija daje podršku i solidariše se sa kolegom Otaševićem i nadamo se da će država, ipak, naći način da ga zaštiti i omogući mu da slobodno radi", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније