Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

11. 09. 2017. 21:09   >>  20:40

ZAHVALJUJUĆI DONATORIMA

Centar za kardiohirurgiju u novom ruhu

Danas je svečano otvoren rekonstruisani Centar za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Rekonstrukcija, u koju je do sada uloženo oko 80 hiljada eura, realizovana je iz donacija i dijelom iz sopstvenih sredstava KCCG.

Direktorica KCCG Zorica Kovačević zahvalila je na podršci Vladi, Ministarstvu zdravlja, Fondu za zdravstveno osiguranje i donatorima: “Aerodromima CG”, kompanijama “Osmo red-D”- Podgorica, “Medtronic” – Beograd, “Čelebić”- Podgorica, “Monteput”-Podgorica i“Hard Diskont Laković” – Podgorica.

“Opet da pošaljem jednu iskrenu i poštenu poruku u ime Kliničkog centra, da ćemo i dalje nastaviti da radimo posvećeno sa pacijentima, da pružamo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a da bi smo to radili očekujemo da ćemo i dalje imati punu podršku Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, i naravno, svih institucija sistema koji su spremni da obezbijede sredstva kako bi čitavih Klinički centar funkcionisao besprijekorno”, dodala je Kovačević.

Ona je kazala da će do kraja godine Centar biti opremljen novom savremenom opremom, od koje je jedan dio već stigao.

Urađeni su novi podovi, renovirani toaleti, izvršena zamjena svih bolesničkih kreveta, kako u Centru za kardiohirurgiju tako i u Centru za kardiologiju i obnovljen inventar.

"Zavreštak adaptacije Centra, kao i već i ostvarene i planirana ulaganja za nabavku nove opreme, sigurno će doprijeti da se uslovi rada i liječenje pacijenta podignu na najviši nivo. Raduje me što mogu i da najavim, što ćemo odmah krenuti i u renoviranje još jedne ključne tačke u našoj Klinici – Koronarone jedinice Centra za kardiologiju”, saopštio je direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović.

"Ono što posebno želim danas da istaknem, da nije samo nabavka opreme i rekonstrukcija prostora osnovni cilj nas u zdravstvenom sistemu Crne Gore, nego i ono čemu težimo, a to je jačanje organizacionih sposobnosti u Kliničkom centru i svakoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori. Sa ponosom želim da iskažem zahvalnost za ono što smo sve radili posljednjih mjeseci zajedno sa menadžmentom KC, rukovodiocima Kardiohirurgije i Kardiologije KCCG na organizacionim aktivnostima”, istakao je ministar zdravlja Kenan Hrapović

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније