Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 09. 2017. 13:35   >>  18:33 10

MITROPOLIT POTVRDIO

Inicirano osnivanje CPC u Njemačkoj

Postupkom za osnivanje Crkvenog odbora Crnogorske pravoslavne crkve za Njemačku, uspješno je završena trodnevna posjeta delegacije CPC, s mitropolitom Mihailom na čelu, Crnogorcima u Frankfurtu.

To je u propovjedi na arhiepiskopskoj liturgiji koja je služena u Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Frankfurtu, zajedno s ukrajinskim svještenstvom potvrdio mitropolit Mihailo prisutnim vjernicima CPC, prenosi Portal Analitika.

Paroh ukrajinske Crkve jerej Petro Bokanov, kao i proto Mirče Marinov iz bugarske Crkve, ponudili su crnogorskim pravoslavcima svaku pomoć.

Drugog dana posjete, mitropolit Mihailo, zajedno s arhimandritom Borisom Bojovićem, jerejom Lavom Lajovićem, dr Zlatkom Bulićem članom Mitropolijskog savjeta, i organizatorima posjete gospodom Đurović i Popović, posjetio je i Bugarsku pravoslavnu crku i imao sastanak sa starješinom crkve Uspenja Bogorodice BPC, protojerejom Mirčeom Marinovim i đakonom Vasilom.

Nakon obilaska same crkve, proto Mirče Marinov je upoznao njegove goste o načinu funkcionisanja vjerskih zajednica u bugarskom iseljeništvu i procedurama potrebnim za to kod njemačkih vlasti.

"Proto Mirče i naš Vladika su kao stari znanci, evocirali uspomene na vrijeme njegove hirotonije u Sofiji od strane tadašnjeg bugarskog Patrijarha Pimena, tri mitropolita i četiri episkopa BPC, kao i proto Mirčevom službovanju na Cetinju. Mitropolit Mihailo se lijepim riječima zahvalio na prijateljskom dočeku i podsjetio na dugu tradiciju saradnje ove dvije sestrinske pravoslavne i slovenske Crkve", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније