Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

11. 09. 2017. 08:30   >>  08:02

BEZ TAČNIH PODATAKA

Višemilionska šteta od požara

Zvaničan podatak o šteti koju su požari pričinili ove godine još nije saopšten. Nezvanično, mjeri se milionima eura jer je, iako nijesu stradali objekti, samo u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Cetinju, Nikšiću i Podgorici, vatrom opustošeno stotine kvadratnih kilometara površine šume, niskog rastinja, maslina...

Gorjelo je i na sjeveru, ali su požari bili slabijeg intenziteta, pa su najviše glavobolje službama zaštite i spašavanja i lokalnim upravama zadali oni koji su buktali na promorju.

U Službi zaštite i spašavanja glavnog grada od početka godine registrovano je više od 3.880 intervencija. Najveći broj odnosi se na požare (2.564), a najviše ih je bilo otvorenog tipa i u toku ljetnje požarne sezone, kad su vatrogasci intervenisali na 1.996 lokacija.

U najvećem broju slučajeva riječ je o požarima koji su zahvatali travu i nisko rastinje, kako u gradskom jezgru, tako i na periferiji i ruralnom dijelu grada.

Kolika je šteta usljed požara nastala u zaštićenim područjima utvrdiće komisija. Pobjedi je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove saopšteno da će štetu utvrditi pojedinačno za svaki park u kojem je gorjelo - Durmitor, Lovćen i Prokletije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније