Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 07. 2013. 12:25 >> 12:26

MANJA PROIZVODNJA

Napravili 1,23 kg otpada po stanovniku

U Crnoj Gori je prošle godine sakupljeno 279.667 tona komunalnog otpada, ukljućujući i posebno sakupljenu ambalažu u komunalnom otpadu. Uzimajući u obzir procijenjeni podatak o broju stanovnika sredinom godine, proizilazi da je 2012. sakupljeno 1,23 kilograma otpada po glavi stanovnika.

To je 6,1 odsto manje u odnosu na 2011. godinu, kada je sakupljeno 1,31 kilograma otpada po glavi stanovnika, saopštili su iz MONSTAT-a.

Kako navode iz MONSTAT-a, prošle godine je 74,04 odsto stanovnika Crne Gore koristilo je usluge komunalnih preduzeća u javnom odvozu komunalnog otpada.

U komunalnim preduzećima kojima su Sekretarijati za lokalnu upravu dodijelili dozvole za obavljanje javne službe sakupljanja i odvoza komunalnog otpada, prošle godine je bilo 2.296 zaposlenih.

U poređenju sa godinom ranije, prošle je za 3 dana smanjen prosječan broj dana u kojima se sakupljao otpad.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније