Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2017. 08:17 >> 07:47
1

MINISTARSTVO PROSVJETE

Asistentima plate 350 eura

U školama je angažovano oko 250 asistenata, što je na prošlogodišnjem nivou, ali će im plate biti veće i iznosiće oko 350 eura, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva prosvjete.

Pobjeda je juče pisala da je Ministarstvo prosvjete zajedno sa nevladinom organizacijom "Staze" ljetos organizovalo dva seminara za asistente, a da je u planu još jedan, jer će od ove godine, po sistematizaciji, za njihovo zapošljavanje biti neophodno da imaju ovaj sertifikat koji košta 50 eura.

Iz Ministarstva prosvjete su juče Pobjedi kazali da je značajan dio asistenata u nastavi već prošao obuku. Iz ovog resora, međutim, nijesu iznosili detalje o organizovanju ljetošnjih seminara.

"Asistenti u nastavi su od početka školske godine angažovani u školama po ugovoru o radu do raspisivanja konkursa koji se očekuje ubrzo. Odluku o izboru donosi direktor, kao i za ostalo nastavno i nenastavno osoblje", kazali su iz Ministarstva.

Osim zakonom definisanih uslova, dodaju, podrazumijeva se da će se na konkursu koji će uskoro biti raspisan cijeniti dosadašnje iskustvo rada asistenata i kontunuitet rada s djetetom.

"Dodatno, osnovni preduslov za njihovo angažovanje biće četvrti stepen stručne spreme, a dodatne obuke će biti održavane u skladu sa potrebama i u narednom periodu. Puno radno vrijeme asistenta je jasno propisano i iznosi 40 sati u radnoj nedjelji", saopštili su.

Usvojenim izmjenama Zakona o vaspitanju i obrazovanju djece s posebnim obrazovnim potrebama unaprijeđen je položaj asistentima u nastavi, jer će umjesto ugovora o volonterskom radu dobiti ugovor o radu na određeno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније