Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2017. 14:22 >> 14:00
1

NURKOVIĆ -GRUBIŠIĆ

Davanje aerodroma u zakup, dobar model

Iskustva Hrvatske pokazuju da se davanje u dugoročan zakup aerodroma u Zagrebu, pokazalo kao dobar model koji je obezbijedio značajna ulaganja u infrastrukturu, obezbijedio viši nivo kvaliteta usluga, ali i obezbijedio višestruke koristi po državu, kazao je hrvatski ambasador u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Grubišić se danas sastao sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem. 

"Mnogo je tema od zajedničkog interesa između dvije susjedne države, što je posebno izraženo u sektoru saobraćaja", složili su se sagovornici na početku susreta.

Kako je saopšteno iz ministarstva, najveći dio sastanka protekao je u razmjeni informacija i iskustava, naročito iz oblasti razvoja putne mreže, ali i razvoja potencijala u vazdušnom saobraćaju.

"Grubišić je prenio svoje pozitivne utiske resornom ministru, po pitanju modernizacije postojeće mreže crnogorskih državnih puteva, ističući kao odlične projekte rekonstruisani putni pravac Podgorica-Cetinje Budva, ali i novoizgrađeni putni pravac Risan – Grahovo – Žabljak", navodi se u saopštenju.

Ambasador je, kako se dodaje, takođe prezentovao iskustva Hrvatske kada je u pitanju razvoj mreže puteva i kakav je uticaj izgradnja novih saobraćajnica i modernizacija postojećih puteva, imala po turizam i privredu Hrvatske.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i informacije o Jadransko – jonskom koridoru, projektu od regionalnog i međunarodnog značaja, koje obije države podržavaju i rade na pripremi projekta za realizaciju", kazali su.

Budući da je u ovom trenutku valorizacija potencijala crnogorskih vazdušnih luka u fokusu pažnje resornog ministarstva i Vlade Crne Gore, sagovornici su razmijenili informacije i po tom pitanju.

"Iskustva susjeda pokazuju da se davanje u dugoročan zakup aerodroma u Zagrebu, pokazalo kao dobar model koji je obezbijedio značajna ulaganja u infrastrukturu, obezbijedio viši nivo kvaliteta usluga, ali i obezbijedio višestruke koristi po državu", saopšteno je iz ministarstva.

Nurković je hrvatskog ambasadora upoznao sa sa daljim planovima kada je u pitanju izgradnja autoputa Bar – Boljare, kao i obavijestio o dinamici radova na prvoj dionici puta Smokovac-Uvač-Mateševo, ali i o drugim kapitalnim projektima vezanim za izgradnju novih saobraćajnica i objekata saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

"Budući da je resor saobraćaja i saradnja dvije države u ovoj oblasti veoma intezivna sagovornici su se složili da će biti mnogo prilika za razgovore i konkretne predloge za dalje unapređenje odnosa. Očekuje se i susret ministra Nurkovića i njegovog hrvatskog kolege Olega Butkovića", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније