Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

06. 09. 2017. 08:00 >> 07:30

USKORO UGOVOR

Lijek na recept u 168 privatnih apoteka

Fond za zdravstveno osiguranje trebalo bi da potpiše ugovor sa 168 privatnih apoteka koje su ispunile uslove konkursa za uključivanje u javni sistem zdravstva, i u kojima će građani od 1. oktobra moći da uzimaju ljekove na recept.


Konačna odluka o potpisivanju, kako je za Pobjedu rekao direktor te zdravstvene ustanove Sead Čirgić, biće donesena na sjednici Upravnog odbora Fonda koja je zakazana za petak. 

Čirgić je kazao da od prijavljena 63 privredna društva u sklopu kojih su 172 privatne apoteke, četiri apoteke nijesu zadovoljile uslove tražene javnim pozivom. 

"Prijave nijesu prihvaćene zbog nedostatka farmaceuta ili neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa", kazao je Čirgić. 

Prema njegovim riječima, cijela procedura biće završena do kraja mjeseca, a građani će od 1. oktobra moći da ljekove na recept uzimaju i u privatnim apotekama. 

"Računamo da će se sve, potpisivanje ugovora, edukacija farmaceuta, kao i informatičko povezivanje apoteka biti završeno do kraja septembra", kazao je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније