Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

05. 09. 2017. 18:14 >> 17:45
1

VRIJEDAN 500.000 EURA

Njeguši: Položen kamen temeljac za trg

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović položili su danas na Njegušima kamen temeljac za izgradnju trga i pijace.

"Izgradnjom trga na Njegušima dobićemo mjesto okupljanja dobrih energija, mjesto okupljanja dobronamjernika, vrijednih preduzetnika i svih onih koji dolaze ovdje na Njeguše", kazao je  Simović.

On je istakao kako je ovo još jedan vrijedan projekat za Cetinje, za Njeguše, i za cijelu Crnu Goru.

"Danas promovišemo početak radova na trgu i pijaci. Vrijednost investicije je 500 hiljada eura uz učešće Kapitalnog budžeta u iznosu od 280 hiljada, a ostatak će biti obezbijeđen dijelom sa nivoa lokalne uprave, a dijelom će participirati Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja", naglasio je Simović.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako je riječ o još jednom projektu koji Njeguše treba da pozicionira kao konkurentan turistički lokalitet u Crnoj Gori.

"Rekonstrukcijom trga i pijace, uređuje se preko dvije hiljade metara kvadratnih prostora koji je svojim oblikom i formom zadovoljiti potreba domaćeg stanovništva, ali i sve brojnijih turista. Planirana je zamjena cjelokupne podzemne infrastrukture, izgradnja parking prostora, zelenih površina, javne rasvjete, te urbanog mobilijara. Posebno je važno što ćemo ovim projektom dobiti i lokacije za montažne objekte izložbeno prodajnog karaktera, koji će omogućiti lokalnom stanovništvu da kroz prodaju plasiraju tradicionalne proizvode sa ovih prostora", pojasnio je Bogdanović, naglasivši da će se na taj način podstaći razvoj poljoprivrede i domaće radinosti, te stvoriti uslovi za ostanak ljudi na selu i naseljima van urbanih gradskih zona.

On je kazao kako se u poslednje vrijeme jako puno investira u ovaj kraj, kako u dijelu rekonstrukcije putne infrastrukture, tako i u izgradnji novih turističkih kapaciteta.

"Rekonstrukcija putnog pravca od Cetinja do Njeguša i izgradnja tunela od Čekanja do Bukovice ima ogroman značaj za valorizaciju potencijala ovog područja. Uskoro ćemo dobiti jedan kvalitetan put, koji će omogućiti znatno bržu i sigurniju saobraćajnu vezu između Cetinja i Njeguša. Ono što nas jako raduje je da se tim projektom ne završavaju aktivnosti kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, jer je urađen projekat rekonstrukcije puta od Krstca do Ivanovih Korita u dužini od deset kilometara, i očekujemo da uskoro započnu radovi i na tom putnom pravcu", naglasio je Bogdanović.

Poručio je da realizacijom tih projekata, Prijestonica Cetinje i Vlada Crne Gore na jedan sistemski i cjelovit način rade na stvaranju uslova za razvoju Njeguša i Katunske nahije – kako sa turističkog aspekta, tako i sa aspekta poljoprivrede.

Planiranio je da radovi traju 90 dana, a izvođač radova je firma „Tošković“.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović obišli su i investiciju izgradnje eko sela na Krstcu, vrijedne gotovo pet miliona eura, koji će ponuditi smještajne kapacitete visoke kategorije ali i brojne druge turističke sadržaje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније