Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 09. 2017. 18:24 >> 18:01

ISTIČE PRIBILOVIĆ

Više usluga u E-upravi do kraja godine

Ministarstvo javne uprave do kraja godine će povećati broj usluga E-uprave i insistirati na integralnim servisima koji podrazumijevaju razmjenu podataka između institucija elektronskim putem, kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Pribilović je danas učestvovala na radnom sastanku pod nazivom "Digitalni ručak" ministara zaduženih za javnu upravu zemalja učesnica Procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) a koji se održava na Bledu u okviru slovenačkog predsjedavanja.

Kako je saopšteno iz ministarstva, sastanak je bio prilika za diskusiju ministara javne uprave o digitalnoj transformaciji i brojnim mogućnostima za proširivanje saradnje u toj oblasti.

Ministarka Pribilović je predstavila aktivnosti Ministarstva javne uprave na planu reforme javne uprave, a posebno segment digitalizacije javnih servisa.

"U tom smislu, posebno je predstavila aktivnosti na modernizaciji i razvoju portala elektronskih javnih usluga E-uprave. Ona je istakla da će Ministarstvo javne uprave povećati broj usluga do kraja godine, te insistirati na integralnim servisima koji podrazumijevaju razmjenu podataka između institucija elektronskim putem", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Pribilović je predstavila i projekte iz domena digitalizacije koji su u pripremi, a koji će omogućiti građanima lakšu razmjenu njihovih podataka kroz sistem, pružanje usluga na najefikasniji mogući način - bez čekanja u redovima, te vraćanja sa šaltera zbog još jednog papira.

"Ministarka je istakla da digitalizacija u srednjoročnom trogodišnjem periodu predstavlja glavnu strategiju djelovanja javne uprave, što podrazumijeva završen zakonodavni okvir, jedinstven skup podataka dostupan svim organima uprave, sa jasno definisanim nadležnostima i jedinstvenim registrom građana u njegovom centru, kao i mnogo novih usluga i zadovoljnih građana", kazali su iz ministarstva.

Delegacija Crne Gore, u kojoj je Pribilović, učestvuje na Bledskom strateškom forumu (BSF) i ministarskim sastancima zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) na Bledu koji se održava od 4. do 6. septembra u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Centra za evropsku perspektivu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније