Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

01. 09. 2017. 07:52   >>  07:23

TRGOVINA LJUDIMA

Za šest mjeseci realizovano 15 mjera

U Crnoj Gori je u prvih pola godine realizovana 15 mjera iz Akcionog plana za implementaciju Strategije za borbu protiv trgovine ljudima za 2017. i 2018. godinu.

Crnogorska Vlada usvojila je Izvještaj o realizaciji Strategije za borbu protiv trgovine ljudima i Akcionog plana za privih šest mjeseci obe odine.

Nakon sjednice iz Vlade je saopšteno da je Akcionim planom definisano 96 mjera, a da se od prvog januara do 30. juna ove godine pratila realizacija 57 mjera.

"Realizovano je 15 mjera, 3 mjere su djelimično realizovane, dok se u kontinuitetu, ili po potrebi realizovalo 37 mjera. Istovremeno, 2 mjere su nerealizovane", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se pored izmjena zakona, između ostalog, ojačani i stručni kapaciteti predstavnika svih institucija koje mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima, da je unaprijeđen sistem reintegracije potencijalnih žrtava i žrtava.

Ukazuje se da je otvoren Centar za edukaciju i stručnu obuku u okviru kojeg se sprovode reintegracioni programi za potencijalne i žrtve trgovine ljudima, obezbijeđena bolja informisanost cjelokupne javnosti, posebno ciljnih kategorija stanovništva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније