Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

31. 08. 2017. 08:44   >>  08:20 6

PORUKA IZ MINISTARSTVA

Prepisivanje ne može baciti sjenku na reformu

Reforma obrazovanja urađena je na dobar i kvalitetan način, a posljednja dešavanja ne mogu baciti sjenku na sve što je urađeno u tom procesu, poručio je pomoćnik ministra prosvjete Veljko Tomić.

“Imajući u vidu sav onaj trud koji smo uložili u prethodnih pola godine, kao i u prethodnih nekoliko godina stvarajući pretpostavke da uđemo u finale izmjena i dopuna seta zakona iz oblasti obrazovanja, posljednja dešavanja ne mogu baciti sjenku na ono što je urađeno”, poručio je Tomić gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On kaže da su izmjene više zakona iz oblasti obrazovanja, urađene na pravi i dobar način, a benefite ćemo, kako kaže, vidjeti ove i svih narednih godina.

U procesu reforme učestvovalo je nekoliko stotina prosvjetnih radnika, nastava će se, kako poručuje Tomić izvodi na kvalitetan način.

“Sve što smo uradili daje nam za pravo da kažemo da smo uradili jednu dobru reformu”, zaključio je Tomić.

Ministarstvo prosvjete danas će na sjednici Vlade saopštiti rezultate analize spornog kurikuluma za fizičko vaspitanje koju je uradio Zavod za školstvo.

Članovi komisije koji su radili sporni program iz fizičkog vaspitanja ove sedmice podnijeli su neopozive ostavke, ali su pojasnili da su to učinili zbog moralne odgovornosti, tvrdeći da nijesu prepisali program od Hrvata. Najavljeno je, takođe, da će oni vratiti novac koji su dobili za taj posao, a riječ je o iznosima od 100 do 300 eura.

Predsjednica te komisije bila je Aldijana Muratović, a članovi Danijela Bulatović i Niko Raičković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније