Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 06. 2013. 08:27   >>  09:18 42

DOPRINOS EVROPI

Amfilohije: CG da predloži da se rasformira NATO

NATO je četvrti rajh i mala i moćna Crna Gora treba da zamoli NATO narode da rasformiraju taj pakt. To bi bio njen doprinos Evropi, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohije.

 

 

On je to izjavio na promociji svojih 20-tomnih djela, koja je juče održana u hercegnovskoj crkvenoj opštini, u okviru programa Vidovdanskog sabora.

Komentarišući najavu datuma za otvaranje pregovora Srbije sa EU, on je kritikovao to što je Evropa za to čekala baš Vidovdan, 28. jun.

- Radi čega postoji NATO pakt? Šta je NATO pakt nego četvrti rajh? Šta je to nego nastavak fašizma i želja da zagospodarite čitavim svijetom. Čekaju baš na Vidovdan da ih pozovu u Evropu. To će biti pravi praznik! Da im se smiju i priznaju da su sve dali. A dali su Kosovo. Prodali ga, izdali ga. Šta su mogli dati više od toga? Boljševici su davno poveli krvavo bratoubilačko kolo koje se do danas rasplelo. Raspliće se ali se i zapliće. Njegovo plodovi ko zna gdje su. Na djelu je novi svjetski poredak koji je imao svoju žilu kucavicu upravo na Kosovu. Mi smo rodili Evropu, taj nesretni Balkan - kazao je Amfilohije.

On je dodao kako Srbija i Crna Gora "nikada ne smiju da zaborave Kosovo koje nije samo žila kucavica ovog naroda već je žila kucavica sveukupnog svijeta i čovječanstva".

Takođel, Amfilohije je ocijenio da je dobro što se ovaj prostor ujedinjuje sa Evropom, ali ne kao dio NATO pakta.

- Nemojte mi NATO pakt. Crna Gora je mala i moćna. Idemo u Evropu ali da doprinesemo nešto ne samo da prosimo po Evropi. Prvo što bi mogla da uradi Crna Gora jeste da zamoli NATO narode da rasformiraju pakt. To bi bio njen doprinos toj Evropi. Da se vrati Evropa svojoj normali, svojim istinskim ljudskim pravima, da se odrekne tog duha napetog i otimanja od svijeta blada i dobara, da se vrati sama sebi i da kroz povratak sebi pomogne i svijetu da na pravi način riješi svoja društvena i druga pitanja - zaključio je mitropolit MCP SPC u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније