Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ Marija Radulović, TVCG ]

28. 08. 2017. 20:12 >> 19:42
1

REZULTATI U ČETVRTAK

Požari zagadili vazduh u Podgorici

Zbog velikog broja požara, koji su aktivni u državi povećana je koncetracija zagađujućih materija u vazduhu, ali su dosadašnje analize pokazale da nisu prekoračene granične vrijednosti koje mogu uticati na zdravlje ljudi, kažu u Agenciji za zaštitu životne sredine. Koliko je štetnih PM čestica bilo u vazduhu znaćemo u četvrtak.

Sa druge strane iz NVO Green Home poručuju da je neodgovorno tvrditi da nema posljedica po zdravlje građana, jer aparati vladine Agencije ne pokazuju pravu sliku.

Koliko je vazduh zagađen u Podgorici ne možemo vidjeti na sajtu vladine Agencije za zaštitu sredine, jer je mjerenje u prekidu od juče, sto je potpuno neprihvatljivo kažu u Green homu.

"Nadležna agencija je prosto bila dužna da prvo blagovremeno i valjano informiše građane. Da li oprema nije u funkciji ili nije u funkciji internet stranica na kojoj se građani mogu obavještavaju ne bi smjelo da bude pitanje", poručila je Nataša Kovačević iz NVO Green home.

Mjerenje zagađenosti se nije prekidalo iako podataka nema na sajtu, a uzrok tome je tehničke prirode. Vazduh jeste zagađen od brojnih požara, ali u dozvoljenim granicama, jedino se čekaju rezulati analiza na PM čestice kažu u Agenciji.

"Vizuelni i opšti utisak pokazuje na povećanu koncetraciju PM čestiaca u vazduhu i one su prisutne zbog velikih emisija koje potiču od požara kakve će biti disperzija vertiklana i horizontalna raspodjela PM čestica, odnosno kolika će biti konceventracija čestica, koje su bile u zoni disanja, kojoj smo mi kao građani bili izloženi znaćemo nakon laboratorijske analize", kazala je Gordana Đukanović iz Agencija za zaštitu životne sredine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније