Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 08. 2017. 08:40 >> 14:50
9

CRNOGORSKI POKRET

Zabrana skupa nastavak ponižavanja CPC

Zabrana održavanja vjerskog skupa povodom osveštanja crkve guvernadura Radonjića, Sveti Arhanđel Mihailo u Raićevićima, Njeguši, od strane MUP-a Crne Gore, predstavlja nastavak ponižavanja CPC, njenih vjernika, pripadnika crnogorske nacije i svih građana Crne Gore koji poštuju državu Crnu Goru, ocijenili su iz Crnogorskog pokrerta.

"Vlasti Crne Gore dozvoljavaju da jedna neregistrovana u nezavisnoj Crnoj Gori vjerska organizacija teroriše građane crnogorske i drugih nacionalnosti, bezočno svakodnevno pokazujući da im niko ništa ne može. Da farsa bude veća optužuju državu Crnu Goru za ugrožavanje njihovih prava, praveći spregu sa vlastima republike Srbije i jednom karikaturalnom ličnosti iz BIH koja je umislila da je svesrpski mesija", navodi se u reagovanju Crnogorskog pokreta.

Zakazujući u isto vrijeme, na istom mjestu skup u Raičevićima SPC pokazuje da joj niko ništa ne može u Crnoj Gori, poručuju iz Crnogorskog pokreta i ocjenjuju da se istom metodom može izdejstvovati zabrana održanja skupova i Dukljanske akademije, PEN-a, Matice crnogorske, Crnogorskog pokreta, "na kraju će, kako je krenulo, i Vlada morati da drži tajne sjednice da Amfilohije ne zakaže na istom mjestu i u isto vrijeme skup".

"To je toliko jadno i providno da predstavlja sramotu države Crne Gore u kojoj mjeri se jedan pop ekspoziture strane crkve ruga Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Crnogorski pokret podsjeća vlasti Crne Gore da su to, kako navode, postali u velikoj mjeri glasovima nacionalnih Crnogoraca i napominje da vlast mora poštovati tu činjenicu ukoliko, kao su kazali, želi da to i dalje tako bude.

"Umjesto da rješavaju crkveno pitanje donošenjem Zakona o vjerskim zajednicama, rješavaju pitanje uzurpacije crkvene imovine, uništavanja crnogorske sakralne baštine, vlasti Crne Gore dozvoljavaju nesputano mahnitanje jedne strane vjerske organizacije i njenog korifeja u Crnoj Gori. Ponižavajući i diskriminišući crnogorsku naciju, njenu Crkvu, jezik, tanji se strpljenje većine nas", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније