Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2017. 18:53 >> 20:49
5

BRDO OSOJ

HN: Požar se širi uprkos avijaciji

Na području opštine Herceg Novi gori na brdu Osoj. Taj požar širi se prema granici sa Hrvatskom ali nijesu ugroženi automobili koji saobraćaju Jadranskom magistralom, kao ni da vatra ne prijeti objektima. Taj požar gase dva hrvatska i jedan crnogorski avion.

Požar na brdu Osoj, iznad Debelog brijega, izazvao je grom još 17. avgusta. Poćar je i dalje veoma aktivan, a nepristupačan teren ne dozvoljava pripadnicima hercegnovske Službe zaštite i spasavanja da vozilima ili sa naprtnjačama obuzdaju plamen, koji stalno izbija, prenosi Radio Jadran.

Pored niskog rastinja vatra je zahvatila i četinare, pa šišarke lete na sve strane, šireći požarište.

"Ovdje smo sa šest vozila, računajući i dvije cistjerne privatnika. Povukli smo i jedno vozilo sa Luštice, gdje je stabilnija situacija. Osjećamo se nemoćno pred prirodom. Gase i dva air traktora, ali nema ništa „dok noga ne kroči“. Približili smo se koliko smo mogli da se probijemo sa crijevima, rasporedili smo ekipe na dva kraka. Plamen ide sjeverozapadno trenutno, ali vjetar mijenja pravac", kazao je Radiju Jadran v.d načelnika Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

Jedina povoljnost je što je za sada požar u pograničnom pojasu daleko od kuća i puta, mada to ne znači i da nema opasnosti, ukoliko nastavi ovom brzinom da se širi.

Na području podgoričke opštine najviše problema vatrogascima zadaje požar u Kučima, gdje se gasi pojas oko kuća, koje nijesu ugrožene. Danas je izbio požar i nabrdu Gorica, koji je brzo lokalizovan. Sumnja se da je taj požar podmetnut.

U Nikšiću gori na nekoliko lokacija. Komandir Službe zaštite i spašavanja tog grada Veselin Gardašević kazao je da imaju pune ruke posla, ali da su svi požari pod kontrolom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније