Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B [ Mina ]

23. 08. 2017. 17:44   >>  17:20 2

U KLINIČKOM

Laparaskopske operacije na bubrezima

Urolozi Klinike za urologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), na čelu sa direktorom Petrom Kavarićem, uspješno su izveli dvije laparaskopske operacije ciste na bubrezima, što su prve takve samostalne hirurške intervencije urologa KCCG-a.

Operacije su, kako je saopšteno iz KCCG-a protekle bez komplikacija a pacijenti se uspješno oporavljaju i otpušteni su na kućno liječenje.

Iz KCCG-a podsjećaju da je laparaskoska hirurgija vrsta minimalno invazivne hirurgije, oporavak pacijenata je mnogo brži i za dva do tri dana odlaze na kućno liječenje.

"Važno je napomenuti da se laparaskopske operacije u svim hirurškim granama, pa i u urologiji, izvode u skladu sa medicinskim inidikacijama", kaže se u saopštenju.

KCCG, kako su rekli, nastavlja trend uvođenja novih procedura zahvaljujući dodatnoj edukaciji ljekara koju realizuju u saradnji sa kolegama iz zdravstvenih ustanova u regionu.

"Usvojena nova znanja i vještine za izvođenje samostalnih laparaskopskih operacija, urolozi KCCG su stekli u saradnji sa kolegama iz Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu, Klinike za urologiju Kliničkog centra u Skoplju i Odjeljenja za urologiju Opšte bolnice u Slovenj Gradecu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније