Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 06. 2013. 12:10 >> 12:09

LJETNJA ŠKOLA

Programeri na Ivanovim Koritima

Peta Ljetnja škola programiranja održaće se u organizaciji kompanije DoMEn i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore na Ivanovim Koritima, od 1. do 11. jula. Ovogodišnja Ljetnja škola programiranja broji 28 učesnika, koji dolaze iz svih krajeva Crne Gore, navodi se u saopštenju.

 

 

Predavači u Ljetnoj školi su nastavnici i saradnici Prirodno-matematičkog fakulteta, najuspješniji nastavnici iz srednjih škola i najbolji studenti PMF-a, kao i bivši takmičari.

Uslov učešća u Ljetnjoj školi jeste da se sljedeće školske godine svi koji pohađaju pomenutu školu takmiče iz programiranja.

- Ljetnja škola programiranja je predviđena kao nagrada za nadarene učenike prva dva razreda srednje škole, te učenike koji su već učestvovali na takmičenju iz programiranja. Tako ove godine imamo 19 početnika i devet naprednih učesnika. Nastava će se odvijati svakodnevno, četiri časa prije podne i dva časa poslije podne. Ostatak vremena biće posvećen sportskim i rekreativnim aktivnostima, kaže Goran Šuković, profesor sa PMF-a i dodaje da ljetnja škola „pruža mogućnost da se talentovani pojedinci privuku kako bi se bavili tom zanimljivom oblašću dalje u životu i dali svoj doprinos društvu”.

- Početnu grupu čine učenici prvog ili drugog razreda gimnazije ili srednje stručne škole koji posjeduju natprosječno matematičko znanje, razvijenu sposobnost logičkog razmišljanja i želju da izučavaju programiranje. Školama je dostavljen test sklonosti koji su predloženi učenici uradili za 90-120 minuta i najuspješniji među njima pohađaju školu programiranja. Početnici će se upoznati sa složenijim algoritmima, strukturama podataka i osnovama programskog jezika Java, te produbljivati postojeće znanje, stoji u saopštenju.

Napredna grupa rješavaće zadatke za različitih informatičkih olimpijada i obrađivati neke složenije algoritme i strukture podataka. Ovu grupu čine učenici koji su na takmičenjima u prethodnoj školskoj godini zauzeli jedno od prvih deset mjesta, pod uslovom da nisu maturanti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније